joi, 1 martie 2012

sentimente

Sentimentele  sunt un joc de cuvinte si de ganduri  dar mai intai trebuie sa le simti si sa le intelegi ,Sentimentele sunt ciudate, la modul in care trecem cu usurinta de la unul la altul. Cateodata pot fi modelate, cateodata te domina. Prin sentimente poti controla nu numai persoana ta, ci si pe cei din jur. Sentimentele pot rani, dar pot face si o persoana sa fie fericita.
 Cel mai pur sentiment este iubirea. Si aici ma refer la orice fel de iubire. Un sentiment pe care nimeni nu il regreta niciodata. Un sentiment dupa care toti oamenii tanjesc. Un sentiment ce se atinge foarte greu. Un sentiment ce nu este intalnit la toata lumea. Un sentiment perfect. Care te face sa zambesti, care te face sa te gandesti cu o scanteie in ochi la perechea ta. Un sentiment ce te pune pe ganduri, ce cauzeaza gelozie. Iar gelozia cauzeaza satisfactie si fericire. Pentru ca gelozia este un mod prin care te asiguri ca ai parte de iubire.
 Un sentiment puternic este ura . In asa fel nu poti fi influentat de nimeni sa actionezi in diverse feluri. Dar asta nu inseamna ca este cel dominant. Prin ura iti formezi o cale gresita, iti indepartezi toate persoanele care te inteleg si te sprijina. Prin ura castigi putere, prin intermediul careia poti manipula oamenii in cel mai oribil mod posibil. Ura este cel mai meschin sentiment. Imbraca foarte multe forme, astfel incat nu-ti dai seama exact de existentalui decat atunci cand este prea tarziu. Odata cu ura vine si razbunarea. Iar o persoana care se lasa dominata de acestea este o persoana singura, indiferent de numarul de persoane care o inconjoara. Aceste persoane sunt doar niste marionete, niste figuri de ceara modelate dupa bunul plac al papusarului…
 Eu vreau sa fiu asemenea sentimentelor. Acele sentimente care te fac sa vibrezi; nu de frica ci de fericire, nu de invidie ci de iubire. Dar cine sunt eu sa vorbesc de iubire?! Dar cine esti tu sa ma judeci pe mine?!Eu sunt o nimeni si de aceea am nevoie de tine pentru a deveni cineva... Sunt sub presiunea a doua forte, una ma atrage, cealalta ma respinge. As vrea sa ma apropi cat mai mult , dar incerc sa pastrez o oarecare distanta, cred ca pana la urma atractia pe care o exerciti asupra mea va invinge... dar niciodata nu se stie
 Suntem dominati de sentimente. O persoana fara sentimente este o persoana moarta. Indiferent de ce fel de sentimente ne incearca, acestea ne fac sa simtim ca suntem oameni si ne ajuta sa ne maturizam si sa privim lumea cu alti ochi.

Daca vrem sa fim iubiti, trebuie sa ne deschidem, sa ne dezvaluim. Daca vrem sa iubim pe cineva, persoana respectiva trebuie sa ne permita sa o cunoastem.
Multi dintre noi trec prin viata evitand aceasta dezvaluire; multi dintre noi ascundem adevarul, jucand anumite roluri. Pretindem ca avem anumite sentimente pe care, de fapt, nu le avem; ne prefacem ca iubim cand, de fapt, suntem plini de ura, ne prefacem ca suntem calmi cand, de fapt, suntem coplesiti de anxietate; pretindem ca credem in anumite lucruri cand, de fapt, nu este asa.
Nici chiar cei la care tinem nu au parte de dezvaluirile sentimentelor noastre, a convingerilor sau nevoilor noastre pentru ca, atat de mult ne dorim sa fim iubiti, incat ne este frica sa aratam adevarul; in consecinta, ne prezentam asa cum credem noi ca ar trebui sa fim pentru a fi acceptati si iubiti, si incercam sa ascundem lucrurile despre care noi credem ca ne-ar strica imaginea.
Un alt motiv pentru care ascundem adevarul este teama de schimbare. Cei mai multi dintre noi simtim ca schimbarea este inspaimantatoare, iar noi vrem sa ramanem “constanti”. Ne-am construit o imagine si credem ca asta este tot ceea ce vom reusi vreodata sa fim cand, in realitate, nevoile, nazuintele, dorintele, valorile, comportamentele si sentimentele se schimba o data cu varsta si experienta.
Asa ca incearca sa te bucuri cat mai mult si sa simti tot ce te inconjoara si sa te bucuri de orice tampenie sau orice lucru ciudat sau fermecator sau de ce nu  din cand in cand incearca sa mai dai si in mintea copiilor ,ajuta,  te face sa te eliberezi de temeri de probleme si de ganduri grele .....eu asta fac tot timpul
.sunt un visator si asta ma ajuta sa fiu puternic ,sa am niste sentimente puternice si pure si oarecum echilibrate .
Sfatul meu daca vrei sa iubesti iubeste pana la ultima rasuflare ,pana la ultima picatura de iubire si invatati sa va cunoasteti unu pe altul si sa nu mai aveti complece unul fata de celalalt ....si  eu merg pe o premiza ...intr-o zi pot cuceri lumea  dar intr-o viata ? fa in asa fel incat fiecare clipa fiecare minut sa conteze si nu exista ceva ce nu poti avea ,totul este facut pentru noi si noi putem avea totl  ,trebuie decat sa vrem ....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu